Review www.kaaienloop.nl in de krant

In de krant BN/DeStem van 13-04-2007 las ik een review over een van mijn websites namelijk: www.kaaienloop.nl. Ik ben zeer trots op dit positieve bericht en wil het graag laten lezen aan de mensen die bijvoorbeeld de krant niet hebben. Dus hieronder een kopie van het bericht.

PS: De taalfout die hij gevonden heeft is natuurlijk inmiddels al hersteld.

Kaaienloop.nl: lekker simpel en overzichtelijke informatie

Door: Henk den Ridder

Vrijdag 13 april 2007 – Het www biedt een schat aan informatie. In een flits surf je van de ene kant van de wereld naar de andere. Nuttige, leuke of interessante informatie vind je vaak ook dicht bij huis. BN/DeStem belicht wekelijks een site uit de regio Oosterhout.

Deze week: http://www.kaaienloop.nl In het centrum van Oosterhout wordt zaterdag 12 mei de vijfde Kaaienloop gehouden. De organisator is de Stichting Kaaienloop en die heeft de website http://www.kaaienloop.nl op het net gezet. Je ziet wel, soms kan het leven zo eenvoudig zijn. En zo is de hele website van de Kaaienloop eigenlijk ook. Op de openingspagina zie ik niet meer dan een wit A4’tje. Maar daar staat wel alles op wat ik – als geoefend atleet – zou willen weten. De datum, de afstanden, de soorten lopen (KNAU-, bedrijven- en prestatieloop) en hoe laat ik mijn schoenen moet aantrekken. Niet dat een en ander spannend is vormgegeven. Als ik door mijn wimperhaartjes kijk zou het net zo goed een website met uittreksels van boeken of met recepten voor diverse glutenvrije broden kunnen zijn. Niet spannend dus, maar zeer informatief.

Ik hoef maar een keer te klikken voor een kaartje van het parkoers. En als ik daar een luchtfoto (van Google Earth) van wil zien, wordt deze behoefte ook al met één klik bevredigd. Het parkoers meet 2,5 kilometer en voert de deelnemers door ‘het gezellige park en centrum van Oosterhout.’ De organisatie belooft dat de lopers worden aangemoedigd (stam + d, webmaster!) door enthousiaste bezoekers. Natuurlijk is de deelnemer nieuwsgierig naar wat de gemiddelde loper zoal doet op de Kaaienloop. Geen probleem. Eén klik op Uitslagen en te zien is dat Mark Voermans in 2006 de snelste was op de 5 kilometer in een tijd van 17.09. Hans Vugts liep de 10 kilometer in 36.39 en da’s rap.

Wat ook altijd plezierig is, is de wetenschap dat een site actueel is. Gisteren keek ik erop en zag dat de site woensdag nog was bijgewerkt. Oh ja, de opbrengst van de vijfde Kaaienloop gaat naar de stichting Dol Fijne Therapie. Samenvattend: informatieve website, maar spannender mag.

In één oogopslag ziet de liefhebber alles wat hij moet weten.

Reacties zijn gesloten.