Nieuw certificaat ASL Foundations

Op 5 maart 2009 heb ik een EXIN tentamen voor ASL Foundations succesvol afgerond met een score van 75%. Het was een tentamen met 40 vragen over de theorie van ASL waar bij sommige vragen ook gebruik werd gemaakt van praktijk situaties. Van belang was dat je alle procesclusters, processen, begrippen, relaties etc. kende. Er was een duidelijke verdeling in vragen of ze waren makkelijk of ze waren moeilijk. Toch ben ik blij dat ik het tentamen gehaald heb. Nu heb ik er weer een certificaat en de nodige kennis erbij. ASL staat voor Application Service Library en maakt het mogelijk om software te beheren, te onderhouden en te vernieuwen binnen bedrijven of blij klanten op basis van standaarden. ASL bestaat uit best practices wat betekent dat het bestaat uit praktijkervaringen van bedrijven.

ASL is een uistekende aanvulling op mijn eerder behaalde ITIL certificaat. Nu wil ik ook nog het certificaat BiSL gaan halen dat zich richt op het functioneel beheer binnen een organisatie, tevens is dit een van de moeilijkste te behalen certificaten van de drie. Samen met BiSL, dat zich vooral richt op informatievoorziening, is de driekhoek compleet. ITIL zorgt voor het technisch beheer, ASL voor het applicatiebeheer en BiSL voor het functioneel beheer.

Reacties zijn gesloten.