Snel en gemakkelijk een fotocollage maken

Foto’s zijn leuk, maar je kan er ook creatieve creaties mee maken. Denk eens aan een fotocollage van je vakantie of van een evenement. Ben je zelf niet creatief genoeg om de foto’s op een leuke manier te plaatsen, dan kan je daar ook het gratis programma Shape Collage voor gebruiken.

De software is makkelijk te installeren en te gebruiken. Je hebt wel JAVA, wat ook gratis is, nodig om gebruik te kunnen maken van het programma. Als dit ontbreekt op je computer dan meldt het programma dit en wordt je doorgestuurd naar de website van Java. Het programma biedt heel veel opties, maar is wel in het Engels. Op de onderstaande afbeeldingen zie je hoe het programma eruit ziet en wat het resultaat is.

Door telkens op Preview te klikken wordt er een nieuwe verdeling gemaakt. Andere opties zijn: afstand tussen foto’s, achtergrond foto, grootte van de foto’s, hoe waaronder de foto’s worden gedraaid, aantal gebruikte foto’s etc.

Programma downloaden: Shape Collage

Screenshot van Shape Collage.

Het resultaat is een fotocollage.

Tags: geen tags

Reacties zijn gesloten.