Nieuw certificaat Zend PHP 5.3 Certified Engineer

Op 10 juni 2011 heb ik het Zend 5.3 examen gedaan en ben ik ook geslaagd. Ik mag me zelf nu Zend PHP 5.3 Certified Engineer noemen. Dit examen mocht ik voor mijn werk doen om zo nog meer ervaring op te doen met de programmeertaal PHP.

De afgelopen weken heb ik daarom veel documentatie over PHP doorgenomen. De studie hiervoor bestond uit 2 PDF bestanden die een samenvatting vormde van de taal. Ik heb vervolgens op php.net veel gelezen over bepaalde functies en zodoende ook weer heel veel bijgeleerd. In de PDF bestanden zaten ook oefenvragen.

Het examen ging er vanuit dat je alles wist van PHP, zelfs of een bepaalde functie met een kleine of hoofdletter wordt gebruikt. Dit was dus een behoorlijke uitdaging omdat het niveau behoorlijk hoog lag. Het examen bestond uit 70 vragen die beantwoord moesten worden in 1,5 uur.

Reacties zijn gesloten.