Nero Kwikmedia installeren lukt niet (Avast)

Naast een betaalde versie heeft Nero ook een gratis brandprogramma uitgebracht onder de naam Kwikmedia. Mocht je nou gebruik maken van Avast antivirus / firewall software dan kan het voor komen dat je dit programma niet kan installeren. Dit komt omdat Avast te weinig informatie over het programma heeft en het blokkeert. Je krijgt dan rechts onderin het scherm een klein pop-up met de vraag wat te doen.

Avast zal adviseren het programma in de Sandbox uit te voeren, een beveiligde virtuele omgeving. Je kan ook besluiten om het programma gewoon uit te voeren. Echter op dat moment is de installatie al mislukt en zal Nero Kwikmedia zeggen dat het installeren door een fout niet voltooid kan worden.

De gemakkelijkste oplossing is om de schilden van Avast tijdelijk uit te zetten; bijvoorbeeld 10 minuten of 1 uur. Dit is afhankelijk van de snelheid van je pc. Installeer Nero Kwikmedia dan nogmaals en dan zal het wel lukken.

Natuurlijk is het uitschakelen van je virusscanner niet wijs, schakel daarom ook tijdelijk je internetverbinding uit door je draadloos netwerkverbinding uit te zetten of de netwerkkabel uit je pc te halen. Dan kan er niets binnenkomen vanaf het internet. Vergeet na installatie natuurlijk niet de schilden weer aan te zetten en je internetverbinding te herstellen.

Waarschijnlijk komt het bovenstaande probleem ook voor bij andere antivirus/firewall programma’s.

Reacties zijn gesloten.