Downloaden bestand blijft mislukken

Probleem:
Het kan wel eens voorkomen dat het downloaden van een bestand wordt onderbroken. Dit kan door een probleem op de website die je bezoekt of je eigen internetverbinding die heel even wegvalt. Het resultaat is dat je dan meestal maar een gedeelte van het bestand hebt, waardoor het bestand dus waardeloos is. In het geval van een film kan je die niet bekijken en wanneer je een programma aan het downloaden was kan je die niet installeren.

Normaal gesproken ga je dan terug naar de website en download je het bestand opnieuw. Maar doordat je de vorige keer een half bestand hebt gedownload zal de browser dat nu weer doen. De browser controleert namelijk niet of de vorige download succesvol is, hij herkent de bestandsnaam en denkt dat je dat bestand wilt hebben. De browser geeft dus het foute bestand met het idee je zo te helpen, dit is namelijk in de meeste gevallen sneller dan opnieuw downloaden.

Oplossing:
Download het bestand met een andere browser of sla het op onder een andere naam. In het laatste geval zal de browser het als een compleet nieuw bestand zien.

Een ander alternatief is een download manager. Dit is een programma waarmee je het downloaden kan pauzeren en hervatten ook wanneer je internetverbinding even is weggevallen.

Reacties zijn gesloten.