Automatisch afspelen werkt niet juist meer

Vanaf Windows XP wordt de functionaliteit meegeleverd dat de computer kan herkennen of er foto’s, video’s etc. op een CD/DVD/USB stick staan. Dit wordt “Automatisch afspelen” genoemd. Nou kunnen een van de onderstaande problemen wel eens voorkomen.

Problemen:

  1. Automatisch afspelen werkt niet meer.
  2. Automatisch afspelen toont opties die ik niet wil gebruiken.
  3. Automatisch afspelen toont de opties die ik normaal gebruik niet meer.

Het programma uit dit artikel is voor ervaren computer gebruikers, de auteur is niet verantwoordelijk voor schade die is ontstaan na het gebruik van dit programma.

Oplossing:
Download het programma Autoplay Repair en installeer dit op je computer. Met dit programma kan je alle opties die de computer kent beheren. Zo kan het wel eens voorkomen dat er opties verplaatst zijn naar het tabblad Unused. Deze kan je zelf weer verplaatsen naar de juiste categorie, bijvoorbeeld “Images” (vertaald: afbeeldingen). Ook is het mogelijk om opties tijdelijk of permanent te verwijderen.

Dit programma voert direct wijzigingen door in het register van je computer. Een verkeerde instelling kan ervoor zorgen dat je computer niet of niet juist meer werkt. Het programma ondersteund daarom ook de mogelijkheid een back-up te maken of terug te zetten van het register.

Screenshot van het programma Autoplay Repair.

Tags: geen tags

Reacties zijn gesloten.