Automatisch afspelen met Picasa werkt niet meer

Google Picasa is een populair programma om je foto’s mee te beheren of te bewerken. Wanneer je het installeert zal het zich ook toevoegen aan de lijst van opties die je te zien krijgt als je een fotocamera aansluit of een geheugenkaart in de kaartlezer van je computer plaatst.

Probleem:
De optie/het programma Google Picasa staat niet meer in de lijst van het venster “Automatisch afspelen”.

Oplossing 1:
Download en installeer het programma uit dit artikel. Start vervolgens het programma en ga alle tabjes in het rechter gedeelte af om te zien of de optie “Afbeeldingen naar de computer kopiëren en weergeven” met Picasa nog bestaat. Mogelijk staat de optie onder het tabblad “Unused”.

Als je hem gevonden hebt, klik dan op de optie met je rechter muisknop en wijs met je muis de optie “Send to” aan. Er verschijnt een lijst met mogelijkheden, klik in deze lijst voor “Images”.

Test de oplossing uit.

Oplossing 2 (de optie bestaat niet meer):
We gaan er in deze oplossing vanuit dat je “Oplossing 1” hebt geprobeerd, maar de optie niet hebt gevonden. We gaan daarom handmatig de optie toevoegen. Start het programma dat je voor “Oplossing 1” hebt gebruikt. Klik op het tabblad “Images” en vervolgens links onderin het programma op “New autoplay handler.”

Vul de velden in met de onderstaande gegevens:
Action: Afbeeldingen naar de computer kopiëren en weergeven
Provide: Picasa3
Application: C:\Program Files\Google\Picasa3\Picasa3.exe
Arguments: “%1”

Klik vervolgens op Icon om een mooi icon te kiezen, standaard wordt het ronde icon met de vijf kleurtjes gekozen.

De waarde in het veld “Application” kan verschillen per computer. Je kan ook het programma handmatig opzoeken door achter het veld “Application” te klikken op “…”.

Klik op “OK” om de nieuwe optie toe te voegen.

Test de oplossing uit.

Oplossing 3 (de optie bestaat, maar niet in “Automatisch afspelen”):
Nou kan het voorkomen dat de optie er wel is wanneer je de opties bekijkt met Autoplay Repair, maar dat hij niet getoond wordt in het scherm “Automatisch afspelen”. Om dit op te lossen zoek je de optie op in Autoplay Repair en pas je de waarde in het veld Action aan. De huidige waarde vormt namelijk het probleem waardoor de optie niet wordt getoond. Maak er bijvoorbeeld “Afbeeldingen importeren van”.

Test de oplossing uit.

Oplossing getest op:
Windows XP

Reacties zijn gesloten.