Moet je JAVA telkens updaten?

Logo van JAVA.JAVA is een gratis programma dat op vrijwel iedere computer/laptop geïnstalleerd staat. Het wordt bijvoorbeeld toegepast op een website om een hotelovernachting te boeken of foto’s te kijken. Daarnaast wordt het ook gebruikt in DVD spelers, parkeerautomaten etc.

Omdat het zo populair is wordt het ook actief misbruikt door hackers en virussen. Om die reden moet je altijd de updates installeren die JAVA aanbiedt. Dit zijn meestal kleine pop-ups die je ziet na het opstarten van je computer en helaas ook gemakkelijk weg kan klikken. Een alternatief is om JAVA compleet van de computer te verwijderen, maar dan bestaat de kans dat bepaalde functionaliteiten op websites niet meer werken.

Veel updates zullen dus beveiligingslekken dichten, maar soms zitten er ook nieuwe functionaliteiten bij. Helaas kan het voorkomen dat je soms iedere week een update moet installeren, maar het installeren van deze update duurt telkens maar 1 of 2 minuten.

Reacties zijn gesloten.