Second opinion voor virusscanners

Tegenwoordig hebben de meeste mensen een virusscanner, of een betaalde virusscanner en firewall. Maar helaas is geen een virusscanner opgewassen tegen alle virussen. Net zoals bij menselijke ziektes wordt eerst het virus bedacht en dan het medicijn. Al zijn er tegenwoordig virusscanners die ook nog onbekende virussen kunnen ontdekken.

Om dit te bewijzen kan je een virus uploaden op de website van Jotti.org. Je zal dan zien dat sommige virusscanners het virus niet herkennen. Daarnaast is het ook leuk om te zien welke namen er voor de virussen zijn bedacht door de antivirus bedrijven.

Bezoek Jotti.org om een virus te testen

Maar net zoals een mens die ziek is een second opinion aanvraagt in het ziekenhuis, zou je dat ook kunnen doen voor je computer. Je kan je computer laten nakijken door een expert, maar je kan ook de gratis rescue disc van Kaspersky downloaden. Dit is een ISO bestand dat je op een CD brand.
Vervolgens start je de computer opnieuw op vanaf de cd. Belangrijk is wel dat je voordat je begint met scannen je virusdefinities bijwerkt. De rescue disk herkend de meeste internetverbindingen en draadloze netwerken, maar mogelijk moet je wel je beveiligingssleutel invoeren. Het scannen kan enkele uren duren.

Download Kasperksy Rescue Disk

 

Reacties zijn gesloten.