Windows 8 de voor- en nadelen

Eind 2012 heb ik een nieuwe computer gekocht. Na ongeveer 4 jaar was het daar toch wel tijd voor geworden. Wanneer ik mijn oude computer opstartte kon ik op mijn gemak een kop koffie zetten. We spreken dus over minuten.

De nieuwe computer is uitgerust met een I7, 8 GB RAM geheugen en een snelle SSD schijf. Met een opstarttijd van nog geen 10 seconden merk je dat behoorlijk en dan heb ik nog niet opgeschept over het feit dat afsluiten nog geen 3 seconden duurt.

Bij een nieuwe computer hoort ook een nieuw besturingssysteem en dit is dus Windows 8 geworden. Aangezien ik vaak de vraag krijg van mensen: “wat vind jij nou er nou van” of “raad jij het aan” leek me dit een mooie reden om het ook eens lekker uit te testen. Mijn bevindingen over Windows 8 in de vorm van een voor- en nadelen lijst vind je hieronder. Deze zal ik de komende weken telkens bijwerken.

Laatst bijgewerkt: 30-04-2013

Voordelen:

  1. De Metro interface is echt prachtig en als je er eenmaal aan gewend bent werkt hij nog effici├źnt ook
  2. In combinatie met een SSD werkt Windows 8 supersnel
  3. Inlog pagina is compleet aangepast, kleurrijker / vrolijker

Nadelen:

  1. Startmenu bestaat niet meer (dit komt terug tijdens de gratis upgrade naar Windows 8.1)
  2. Vooral gericht op tablets/smartphones of computers/laptops met een touchscreen
  3. De knop om je computer af te sluiten of opnieuw op te starten is verborgen onder de knop ‘Instellingen’

2 reacties