Nieuwe website voor www.jvwraamsdonksveer.nl

De eerste versie van www.jvwraamsdonksveer.nl heb ik in 2004 ontwikkeld met behulp van frames. Dit is een techniek die al lang niet meer wordt gebruikt. Door de jaren heen is de website verder uitgebreid met een contact formulier en een gastenboek. De laatste jaren werd er voor het vertonen van foto’s gebruik gemaakt van het open-source pakket Coppermine.

Eind 2012 heb ik in overleg met de stichting voorgesteld om de website compleet te vernieuwen. Een nieuwe lay-out die fris oogt en ook goed wordt getoond op tablets en smartphones. Met hun goedkeuring heb ik in februari 2013 een nieuwe website ontwikkelt met als basis het open-source pakket WordPress aangevuld met de plug-in Contact form 7 om een contactformulier te tonen.

Voorheen waren er twee websites, een algemene en een voor het fotoalbum. Met de nieuwe website heb ik deze twee websites gemigreerd naar een website door gebruik te maken van de NextGEN gallery plug-in voor het vertonen van foto’s.

Voortaan kan de stichting de website zelf beheren. Vroeger deed ik dat altijd, maar door deze wijziging zijn ze minder afhankelijk van mijn beschikbaarheid en wordt het proces korter.

Inmiddels zijn de eerste complimenten van de stichting al binnen. Een hele vooruitgang, een mooie lay-out en wat fijn dat we hem voortaan zelf kunnen beheren.

Bezoek www.jvwraamsdonksveer.nl

Screenshot van www.jvwraamsdonksveer.nl.

Een reactie