ISRA type 1 aansluiting kabel opnieuw aansluiten

Onlangs vroeg een kennis of ik mee wilde helpen om zijn nieuwe apparatuur voor zijn Telfort abonnement aan te sluiten, hij stapte over van Ziggo. Dat wilde ik wel zei ik dus afgelopen vrijdag was het zover.

Netjes de doos uitgepakt van Telfort met een mooie installatiehandleiding, maar bij stap 1 liepen we al vast. We moesten namelijk vanuit het punt waar de inkomende lijn eindigt een kabel trekken naar de modem. Normaal is dat niet zo’n groot probleem, maar in de handleiding kwam het doosje waar de inkomende lijn in eindigt niet voor. Tevens had de monteur die ooit Ziggo had aangesloten de draden vanaf het doosje verwijderd.

Na wat zoeken op internet bleek het te gaan om een ISRA type 1 aansluiting. Zonder de juiste gegevens was het vinden van deze informatie nogal complex. ISRA type 1 aansluiting.

Bij dit doosje kan je het bovenste kapje verwijderen, je ziet vervolgens 5 schroeven die je los/vast kan draaien. Onder de schroeven zie je staan A1/B1/A2/B2. Pak nu een telefoonkabel en knip daar de connector van af wanneer die er nog aan zit. Strip vervolgens de draadjes. Als je draad 2 en 3 gebruikt kan je meteen het andere uiteinde in de modem van Telfort stoppen. Anders moet je nog een omlusdoosje plaatsen tussen het ISRA punt en de modem (is wel meegeleverd).

Zorg ervoor dat je iedere draad aan beiden kanten van de draad gelijk houd anders zal het niet gaan werken. Sluit nu je eerste draad aan op A1 en je tweede op B1. Draai de schroeven goed vast en geef een klein trekje aan de kabel om te zien of hij ook vast zit.

Mocht je twee lijnen hebben in huis dan kan je dezelfde actie herhalen voor draad 3 en 4 op A2 en B2.

 

 

Reacties zijn gesloten.