Windows start opnieuw op tijdens opstarten zonder foutmelding

Probleem:
Windows computer start telkens opnieuw op vlak voordat het bureaublad wordt getoond. Tijdens het opstarten zie je wel het logo, mogelijk ook de Welkom pagina en de pagina waarop je een gebruikersnaam aanklikt, maar verder niets. Op het laatste moment wordt het beeld zwart en de computer start opnieuw op.

De hele tijd wordt er geen foutmelding getoond op het scherm.

Oplossing:
Er is een fout ontstaan en Windows besluit om de computer automatisch opnieuw op te starten. Het probleem blijft zich herhalen keer op keer. Als je nu goed kijkt naar het scherm zal je zien dat je heel even een foutmelding voorbij ziet flitsen, dit duurt nog geen seconde. Het is een instelling in Windows om de computer automatisch opnieuw op te laten starten zonder een foutmelding lang te tonen.

Om toch te weten wat er fout is kan je met je telefoon / camera / videocamera een film maken van het scherm tijdens het opstarten van de computer tot dat hij zichzelf weer opnieuw opstart.

Bekijk de film vervolgens op een andere computer per seconden. Dit kan bijvoorbeeld met VLC Media player (gratis) of Windows Movie Maker (gratis). Als je de film op het juiste tijdstip stilzet zal je de foutmelding zien en mogelijk oplossen.

Oplossing van toepassing op:
Alle Windows besturingssystemen

 

Reacties zijn gesloten.