Software volledig verwijderen met IObit Uninstaller

Probleem:
Na verloop van tijd kan het voorkomen dat er software op een computer staat die niet meer volledig verwijderd kan worden via het scherm “Programma’s verwijderen” of “Software” in het configuratiescherm.

Een goed voorbeeld hiervan is een oude versie van Java of Ask toolbar.

Oplossing:
Met het gratis programma IObit Uninstaller kan je volledige programma’s of overgebleven bestanden en registersleutels van programma’s verwijderen.

IObit Uninstaller zal eerst het programma proberen te verwijderen zoals dat ook zou gebeuren wanneer je op “Verwijderen” klikt in het Configuratiescherm. Lukt dan niet dan kan je een Volledige scan uitvoeren en alles wat overgebleven is verwijderen.

Download IObit Uninstaller (Engels)

Nadeel van het gratis programma is dat je tijdens het installeren wordt gevraagd heel veel andere software te installeren van IObit maar ook van andere bedrijven. Het is dus raadzaam tijdens installatie goed op te letten. Je verwijderd anders de nodige programma’s maar installeert ook weer nieuwe. Natuurlijk kan je de aangeboden programma’s gewoon installeren als je ze ook echt wilt gebruiken.

Oplossing getest op:
Windows Vista om o.a. oude Java versie te verwijderen

Reacties zijn gesloten.