E-mail importeren Outlook Express naar Outlook 2013

Probleem:
Je wilt je e-mailberichten uit Outlook Express importeren in Outlook 2013. Dit gaat niet via de importeren knop in Outlook.

Oplossing:Outlook 2013.
In Outlook 2010 en eerder is het mogelijk om direct berichten in de Outlook Express indeling te importeren. Microsoft heeft deze mogelijkheid in Outlook 2013 weggelaten. Importeren is toch mogelijk, alleen moet je hiervoor Windows Live Mail downloaden downloaden.

Als je Outlook Express en Outlook 2013 op dezelfde computer hebt geïnstalleerd dan installeer je daar Windows Live Mail op. Als je Outlook 2013 op een andere computer hebt geïnstalleerd dan installeer je Windows Live Mail op die computer.

Importeer nu eerst de e-mailberichten in Windows Live Mail. Dit programma zal de berichten in een map genaamd “Geïmporteerde map” plaatsen. Verplaats de berichten naar Postvak in, Verzonden Items etc. Verplaats ook de submappen, als je die hebt.

Zorg ervoor dat Outlook 2013 gesloten is. Klik nu in Windows Live Mail op de Bestandsknop (dit is de knop links bovenin). Klik vervolgens op E-mail exporteren en in het vervolgmenu op E-mailberichten. Je krijgt nu een scherm te zien met twee keuzes. Exporteren in Windows Live Mail indeling -of- Exporteren naar Microsoft Outlook / Exchange. Kies voor de laatste en klik op volgende. Volg nu de stappen.

Vervolgens worden de berichten geïmporteerd in Outlook precies volgens de indeling in Windows Live Mail. Hierna kan je Windows Live Mail weer verwijderen.

Update 21-04-2014:
“Melding tijdens importeren Outlook is niet het standaardprogramma”
Krijg je bovenstaande melding te zien dan heb je Outlook waarschijnlijk in 64 bit geïnstalleerd terwijl Windows Live Mail in 32 bit is geïnstalleerd. Het is niet mogelijk om te exporteren van 32 bit naar 64 bit. Installeer hiervoor (tijdelijk) de 32 bit versie van Outlook om alsnog te kunnen exporteren naar Outlook.

Voor meer informatie zie ook onderstaande websites:
http://support.microsoft.com/kb/980534
http://support.microsoft.com/kb/2796528

Oplossing getest op:

  • Windows XP, Outlook Express naar Windows 8, Office Outlook 2013

9 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.