Windows 7 wel licentie geen juiste dvd

Probleem:
Nadat Microsoft voor Windows XP twee versies had bedacht, werden het er voor Vista, 7 en 8 alleen maar meer. Voorheen kreeg je nog een cd/dvd bij een nieuwe laptop of computer, maar tegenwoordig staat dit op een verborgen partitie geïnstalleerd.

Nu kan het voorkomen dat je jouw computer opnieuw wilt installeren en dat je wel een licentie hebt maar niet de juiste dvd of verborgen partitie. Met andere woorden, opnieuw installeren gaat niet lukken.

Windows 7 wel licentie geen juiste dvd.Oplossing:
Stel je hebt een licentie van Windows 7 Ultimate maar een cd van Windows 7 Home Premium. Deze twee gaan samen dus niet werken. De oplossing is om eerst je computer opnieuw te installeren met de dvd die je hebt.

Klik nu op de startknop en tik het volgende in “Windows Anytime Upgrade” en druk op het toetsenbord op Enter.

Vul nu de licentiecode in, Windows gaat deze controleren en zal vervolgens de versie installeren die bij de licentie hoort.

Let op: dit proces kan enkele uren duren!

Lees ook het artikel over het veranderen van de taal in Windows 7

Getest op:
Windows 7 Professional naar Windows 7 Ultimate

Reacties zijn gesloten.