Windows, geïnstalleerde updates terugdraaien

Probleem:
Een onlangs geïnstalleerde update van Windows is maar half geïnstalleerd of onjuist waardoor de computer niet meer opstart. Hij zal telkens opnieuw op blijven starten of een blue screen of death (BSOD) tonen.

Oplossing:
Start je computer op in systeemherstel / system repair. Het kan dat dit standaard geïnstalleerd is op de computer of dat je hiervoor een Windows cd nodig hebt (zie de documentatie). Als je een Nederlandse Windows gebruikt dan heb je ook een Nederlandse cd nodig.

Start vervolgens de Commandprompt op en je krijgt een zwart MS-DOS scherm. Zoek vervolgens uit op welke partitie Windows is geïnstalleerd. Dit is meestal C: maar tijdens mijn herstelpoging was het opeens E: geworden. Je kan dit doen door even langs alle partities te gaan en te kijken of je ergens de map WINDOWS ziet staan.

Partitie gevonden, typ dan het onderstaande commando in. Pas X: aan naar de partitie waar jouw Windows map op staat.

dism /image:x:\ /cleanup-image /revertpendingactions

Hierna moet je de computer opnieuw opstarten en zal je zien dat de updates teruggedraaid worden.

Getest op:
Windows 7 die een blue screen of death toonde.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.