Website tegel/tiles maken voor Windows 8 startscherm

Iedere website ontwikkelaar is bekend met de favicon, een klein icoontje dat bovenin het scherm links naast de website titel staat en ook terug komt in de favorietenlijst.

Het is ook al langere tijd mogelijk om op het bureaublad een snelkoppeling te maken naar een website. Sinds de komst van het Windows 8 startscherm spreken we niet meer over snelkoppelingen maar tegels (in het Engels tiles genoemd). Dit zijn vierkantjes in verschillende afmetingen.

Als je standaard in Internet Explorer een website aan het startscherm wilt vastpinnen zal het favicon getoond worden. Dit kleine icoontje in zo’n grootte tegel ziet er natuurlijk niet uit. Daarom kan je zelf ook afbeeldingen maken die gebruikt worden voor de tegels.

Je kan dit handmatig doen of door de website buildmypinnedsite.com/nl te bezoeken. In het laatste geval zal het resultaat een zip map zijn met een .xml bestand en een viertal afbeeldingen die gebruikt worden voor de verschillende formaten. Deze moet je vervolgens aan je website toevoegen.

Bezoek “Buildmypinnedsite.com”

buildmypinnedsite

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.