Outlook contactpersonen versus auto aanvullen

Outlook 2003 Nieuw e-mailberichtProbleem:
Als je in een nieuw e-mailbericht een naam typt dan krijg je een lijstje te zien van namen + e-mailadressen die daaraan voldoen. Dit lijstje wordt steeds korter wanneer je meer typt. Het lijstje wordt onder vak bij Aan (geel gearceerd) of CC getoond.

Nu kan het voorkomen dat je de namen/e-mailadressen hier wel vindt en kan gebruiken maar ze vervolgens niet terug vindt in je Contactpersonen of adresboek. De laatste krijg je te zien door op “Aan” of “Cc” of “Adresboek” in een een nieuw e-mailbericht te klikken.

Oplossing 1:
Probeer eerst de oplossing van Microsoft door hier te klikken.

Werkt deze oplossing niet ga dan verder met Oplossing 2.

Oplossing 2:
Als je Contactpersonen geen contacten tonen dan heb je waarschijnlijk nooit contacten gehad of je hebt ze allemaal verwijderd. Zie je nog steeds e-mailadressen als je in het veld “Aan:” in een nieuw e-mailbericht iets typt dan zie je geen Contactpersonen maar een “auto aanvullen” lijst.

Deze lijst is herkenbaar van de lijst die je krijgt bij een invulveld van een website en dit maakt het gemakkelijk om een oude waarde zoals een straatnaam te hergebruiken

Zo’n soort lijst heeft Outlook ook en deze maakt geen onderdeel uit van de Contactpersonen en zal tijdens het exporteren naar een .PST bestand ook niet meegenomen worden.

Wil je de e-mailadressen uit deze lijst toevoegen aan je Contactpersonen of mee nemen naar je nieuwe computer / e-mailprogramma dan moet je het *.nk2 bestand opzoeken. Dit kan je gemakkelijk doen met het gratis programma NK2Edit. Je kan bijvoorbeeld de adressen als .CSV bestand exporteren en dan weer importeren in het e-mailprogramma waar je ze graag zou willen gebruiken.

Download NK2Edit van Nir Sofer

Oplossing getest op:
Windows Vista, Microsoft Outlook 2003

Outlook 2003 Contactpersonen overzicht

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.