WordPress blog afgeschermd van de buitenwereld

Het internet is natuurlijk bedacht als vrije omgeving om informatie met elkaar te kunnen delen. Echter soms heb je berichten die je liever niet met iedereen wil delen, in dat geval bied WordPress standaard de optie om één enkel bericht/pagina van een wachtwoord te voorzien of je kan gebruik maken van de optie privé.

Opmerking:
De genoemde plugin in dit blog is al 5 jaar niet meer onderhouden. Daarom adviseer ik deze niet meer te gebruiken. Als je bepaalde pagina’s op je website af wilt schermen kan je de oplossing in de blog “BuddyPress inloggen verplicht maken voor pagina’s” gebruiken. Deze werkt ook voor WordPress websites zonder BuddyPress.

Stel nou dat je een compleet blog af wilt schermen dan is het nogal veel werk om telkens per bericht en pagina een wachtwoord in te stellen. In dat geval kan je gebruik maken van de plug-in Absolute privacy. Met deze plug-in kan je alle pagina’s en berichten in een keer afschermen en bepaal je zelf wat een niet ingelogde gebruiker wel of niet kan zien.

Om de pagina’s/berichten te kunnen zien moet een gebruiker wel een account registreren voor je blog. Iedere keer dat een niet ingelogde gebruiker een pagina/bericht wilt bekijken, dat afgeschermd is, zal er een pagina met een zelf in te voeren mededeling getoond worden.

De plug-in biedt veel instellingen zie onderstaande screenshots:

wpplugin_absolute_privacy

 

wpplugin_absolute_privacy2

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.