WordPress tabellen toevoegen in TinyMCE

In de standaard editor van WordPress die getoond wordt om teksten voor berichten of pagina’s te beheren zit geen knop om tabellen toe te voegen. Wel zijn er verschillende plugins waarmee je de editor van TinyMCE uit kan breiden met nieuwe knoppen.

De meeste plugins tonen gelijk meerdere knoppen die je soms kan verbergen maar vaak nooit zal gebruiken of ze werken maar half. Wil je alleen een knop om tabellen toe te voegen, installeer dan de plugin MCE Table Button.

MCE Table Button voegt alleen een knop toe om tabellen te beheren. Bestaande tabellen kunnen gemakkelijk aangepast worden door in de tabel te klikken en vervolgens bovenin de editor op de knop van MCE Table Button. Je kan dan de hoogte, breedte, rand etc aanpassen voor een cel, rij of complete tabel.

Ik ben zeer tevreden over deze plugin en installeer deze altijd voor WordPress websites wanneer er tabellen gebruikt worden. De plugin werkt in de meest gebruikte browsers.

Screenshot van editor met MCE Table Button knop.

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.