HP printer of all-in-one installeren let op het typenr

HP printer of all-in-one installeren let op het typenrBen je een Windows gebruiker dan zal Windows de meeste printers of all-in-one apparaten (printer/scanner/kopieer) wel herkennen en op de achtergrond installeren.

Het komt soms voor dat de printer handmatig moet worden geïnstalleerd want Windows ondersteund niet alles. De cd/dvd bied dan vaak uitkomst, maar die verdwijnt wel eens. Een alternatieve oplossing is daarom het programma en de drivers te downloaden vanaf de website van de fabrikant.

Het probleem dat dan ontstaat is welke printer heb je. Dit staat altijd op de voorkant of bovenkant. Laten we als voorbeeld de HP officejet 4500 G510 nemen. Als je hier op zoekt in Google kom je uit op een pagina van HP, maar dit hoeft niet de juiste te zijn. De meeste printers hebben namelijk naast het type ook nog een nummer/letter combinatie die niet op de voorkant van de printer staat. Deze combinatie geeft aan welke functionaliteit wel of niet aanwezig is in het apparaat.

HP Officejet 4500 G510 bestaat namelijk uit de volgende soorten:

  • HP Officejet 4500 G510g
  • HP Officejet 4500 G510 a-f voor printers met USB + netwerkkabel ondersteuning
  • HP Officejet 4500 G510 n-z voor printers met USB + draadloze ondersteuning

Installeer je de a-f versie maar je printer heeft een draadloze aansluiting, dan zal deze niet gaan werken. Immers er wordt een programma/driver geïnstalleerd voor USB + netwerkkabel.

De volledige naam vind je op de achterkant/onderkant van het apparaat op een meestal wit etiket. Met deze informatie kan je in een keer het apparaat juist installeren.

Natuurlijk geldt bovenstaand verhaal ook voor andere leveranciers zoals Epson, Canon etc.

 

3 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.