Xibo PowerPoint gebruiken in lay-out

Sinds versie 1.4 van Xibo is het mogelijk om PowerPoint bestanden te tonen in de lay-out mits de client een Windows computer is. De client is de computer die de lay-out toont, meestal een server. Linux ondersteund geen PowerPoint.

Om het werkend te krijgen moet Microsoft Office PowerPoint geïnstalleerd zijn op de client. Hierna moeten er in Xibo een aantal instellingen gedaan worden, gevolgd door wat aanpassingen in het register en optioneel moeten er nog een aantal updates geïnstalleerd worden. Niet echt gebruiksvriendelijk.

Sinds Microsoft Office 2010 is het mogelijk om een presentatie als film op te slaan. De presentatie wordt dus een film maar je presentatie met tekst, foto’s en animaties gaat niet verloren. De film kan vervolgens in Xibo geüpload worden.

Lees hoe je PowerPoint als een film opslaat

Tags: geen tags

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.