Computer loopt vast na het BOOT scherm

Probleem:
De computer wordt aangezet je ziet het BOOT scherm met zwarte achtergrond witte letters en mogelijk een logo van HP  / Asus / Acer etc, maar daarna blijft het beeld zwart. De computer is vastgelopen en na een paar seconden gaat het beeldscherm in slaapstand want de computer geeft geen signaal meer door.

Oplossing a:
Aan/uit knop aan de voorkant ingedrukt houden tot dat de computer uitvalt.

Belangrijk:
Wacht vervolgens minimaal 20 seconden voordat je de computer weer aanzet. Dit is nodig omdat de schijven in je hardeschijf nog rond draaien en die zijn aan het afremmen wegens het afsluiten. Als je opeens de stroom weer aanzet krijgen ze een klap omdat ze weer op snelheid moeten komen. Vergelijk het met het rempedaal in de auto indrukken en tegelijk flink diep het gaspedaal indrukken.

Oplossing b:
Schakel de computer uit volgens oplossing a en trek vervolgens de stroomkabel aan de achterkant uit de computer. Wacht minimaal 1 minuut en stop de kabel dan weer terug. Zet de computer nu weer aan.

Met deze actie worden alle tijdelijke geheugens van de computer gewist.

Oplossingen werken niet:
Werken oplossing a en b niet dan is er echt iets mis met de computer. Laat iemand met ervaring de hardware controleren. Mogelijk is er een onderdeel stuk zoals de voeding of de grafische kaart.

Oplossing b getest op:
Acer pc die na het boot scherm vastliep.

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.