Beperkte ondersteuning Windows Mail en Personen

Windows 8 biedt weer een e-mailprogramma aan met als naam Mail en is simpel in gebruik. Hiermee komen we meteen bij een nadeel. Dit programma werkt alleen met een Microsoft e-mailadres of een e-mailaccount dat IMAP ondersteund.

windows8_personenappIMAP is een protocol om mail te synchroniseren zodat je het op meerdere apparaten kan zien. Je download berichten niet zoals met het POP protocol word gedaan. Veel gebruikers die een e-mailadres van een internet provider hebben downloaden hun post via het POP protocol.

Je contactpersonen of adresboek wordt voortaan in het programma Personen bewaard. Nu komen we echt bij een groot nadeel. Om dit programma te kunnen gebruiken moet je je aanmelden met een Outlook.com of een ander sociaal netwerk account, zie afbeelding voor de mogelijkheden. Zonder werkt niet. Dus voor o.a. Ziggo en KPN e-mailadressen kan je geen gebruik maken van dit programma.

Een e-mailprogramma gebruiken zonder adresboek is niet gebruikelijk. Als alternatief kan je Mozilla Thunderbird gebruiken. Een gratis programma dat gemakkelijk is in gebruik en lijkt op Outlook. Dit programma ondersteund IMAP en POP en heeft een eigen adresboek.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.