Draadloze printer verbind niet (repeater/extender/HP)

In deze post zie je telkens het merk HP voorbij komen, maar dit kan ook Canon, Epson of een ander merk zijn.

Probleem:
Je hebt een nieuwe HP draadloze printer gekocht en die wil je draadloos gaan gebruiken. In huis maak je gebruik van repeaters/extenders om je draadloos netwerk optimaal te hebben in je hele huis. Tijdens het configureren krijg je hem niet aangesloten op je draadloos netwerk. Je kan de sleutel opgeven waarna de printer zegt dat hij geen verbinding kan maken.

De eerste stap is natuurlijk controleren of de sleutel juist is en of je draadloos netwerk nog wel werkt, maar ook hierna blijft het probleem bestaan.

Oplossing:
Als je gebruik maakt van een of meerdere repeaters/extenders om je netwerk onder dezelfde naam door het hele huis te verspreiden snapt de printer niet met welk fysieke apparaat hij moet communiceren.

Voorbeeld:
Op de begane grond staat de draadloze router, maar op de eerste en tweede verdieping staat telkens een repeater. Voor de printer drie fysieke apparaten.

De gemakkelijkste oplossing is om iedere repeater/extender een eigen netwerknaam te geven. Zo krijgt dus ieder fysiek apparaat een eigen naam en snapt de printer met welk apparaat hij moet communiceren.

M.a.w. voor een gebruiker is een netwerk met één naam hetzelfde als deze door 1 of 3 apparaten wordt uitgezonden maar een printer kan hier wel eens problemen mee hebben.

Er zijn repeaters/extenders die hier zelf misschien al een oplossing voor bieden. Daarvoor verwijs ik je naar de documentatie van het apparaat.

Getest op:
Windows 7, HP draadloze printer, Netgear router + twee TP-Link repeaters.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.