Adobe Reader opent geen Flash bestanden in PDF

In deze oplossing wordt er vanuit gegaan dat Flash player al geïnstalleerd is op de computer.

Probleem:
Je hebt een PDF bestand waarin geluid- en/of videobestanden zitten die gebruik maken van Flash om afgespeeld te worden. Als je daar op klikt krijg je de melding “Om de inhoud met Flash®-technologie in dit PDF-bestand weer te geven, moet u de vereiste versie van Flash Player installeren.”. Je hoort en ziet dus niets.

Adobe Reader opent geen Flash bestanden in PDF.
Als je vervolgens via de website van Adobe Flash player probeert te installeren dan geeft hij aan dat deze al is geïnstalleerd. In Windows 8 en 8.1 zit het zelfs geïntegreerd in Internet Explorer.

Oplossing:
Normaal is Flash geïnstalleerd als toevoeging voor een browser (programma om websites mee te bezoeken) ook wel add-on genoemd. Als je Flash bestanden wilt afspelen in een PDF dan is de add-on niet beschikbaar omdat je geen browser gebruikt maar Adobe Reader.

Om dit wel mogelijk te maken moet je het handmatig installeren door gebruik te maken van de stand-alone installatie. Als je dit hebt gedaan open dan de PDF opnieuw en je zal zien dat je nu wel de geluid- en/of videobestanden kan openen.

Download Flash stand-alone installatie

Oplossing getest op:
Windows 8.1 met Adobe Reader 11

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.