Windows vergeet iedere keer de draadloze verbinding

Probleem:
Iedere keer wanneer je de computer opstart moet je opnieuw een draadloze verbinding maken met het draadloos netwerk. De eerst volgende keer dat de computer opnieuw is opgestart moet je dit weer doen. Dit is heel onhandig en komt het gebruiksgemak niet ten goede.

Oplossing 1:windows81_draadloosverbinding
Wanneer je draadloos verbinding maakt door je netwerk te selecteren krijg je ook de optie “Automatisch verbinding maken” te zien boven de knop “Verbinding maken”. Deze moet aangevinkt zijn voordat je op “Verbinding maken” klikt.

Oplossing 2:
Blijft het probleem bestaan dan is er waarschijnlijk software geïnstalleerd van de leverancier die ook je draadloos ontvanger heeft gemaakt. Dit komt het vaakst voor wanneer een losse USB draadloze ontvanger wordt gekocht. In het doosje zit dan een CD/DVD met software die door de gebruiker wordt geïnstalleerd.

Het nadeel van deze software is dat deze het laatste woord heeft wat betreft een draadloze verbinding maken. De software staat dus boven de software van Windows maar zal de instellingen uit oplossing 1 wel overnemen totdat de computer wordt afgesloten.

Het is mogelijk om via de software van de fabrikant verbinding te maken en ervoor te zorgen dat de draadloze verbinding onthouden wordt. Je vindt hiervoor een icoontje helemaal rechts onderin. Wijs de icoontjes een voor een aan totdat je de naam van de leverancier ziet.

De beste oplossing is om alle software van de leverancier te verwijderen. De draadloos ontvanger los te maken en de computer opnieuw op te starten. Sluit vervolgens de draadloos ontvanger weer aan. Windows zal deze herkennen en installeren. Lukt het niet dan zal hij vragen om een CD/DVD. Stop deze er dan in maar installeer de software niet. Windows zal de bestanden zoeken die hij nodig heeft.

Voer nu nogmaals oplossing 1 uit.

Oplossing getest op:
Windows 8.1

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.