Twee keer overstappen tussen zorgverzekeraars in 4 dagen

Zorgverzekeraar Menzis.Het is november en zoals de rest van Nederland ontving ik ook mijn nieuwe polis voor de zorgverzekering. Dat het eigen risico omhoog ging wist ik al. Vervelend maar ik ben een gezonde jongen, ik sport twee keer per week en eet redelijk gezond. Het is zelfs zo erg dat ik lang na moet denken om te weten hoe mijn huisarts heet.

Ik bekeek mijn polis en het viel me op dat PMA (maakt gebruik van Menzis) de premie met ongeveer € 10 per maand verhoogd had wat omgerekend € 120 op jaarbasis is. Toch maar eens op internet kijken of er geen goedkopere te vinden is. Gelukkig maak ik toch nooit gebruik van mijn zorgverzekering.

In mijn huidige polis had ik nog een extra tandartsverzekering. Die kost bij vrijwel alle zorgverzekeraars € 60 per jaar terwijl ik maar voor ongeveer € 30 kan laten vergoeden voor mijn twee controlebeurten per jaar. Ik leg er dus geld bij. Daarnaast wordt ook mijn controlebeurt niet helemaal vergoed. Ik krijg namelijk na iedere tandartsbezoek een papieren factuur van een paar euro waar ik eigenlijk wel om moet lachen. Laat die administratie toch achterwege en betaal met het overgebleven geld de laatste paar euro van de factuur.

Zorgverzekeraar Interpolis.Na verschillende zorgverzekeraars op internet vergeleken te hebben is Interpolis mijn nieuwe zorgverzekeraar voor 2015 geworden. Het voldeed aan mijn wensen. Binnen vijf minuten ben ik overgestapt en betaal minder premie per maand namelijk 85 euro

Een paar dagen later wordt ik door Menzis gebeld. Ze hebben gezien dat ik overgestapt ben en waren benieuwd naar de reden. Ik leg ze uit dat de dure premie de reden is en dat ik verder een gezonde jongen ben die eigenlijk zo weinig mogelijk met een zorgverzekeraar te maken wilt hebben. De medewerker begrijpt me helemaal. Hij vraagt of hij mij een aanbod mag doen. Daar sta ik wel voor open. Hij stelt mij voor om een zorgverzekering bij AnderZorg te nemen. Deze is eigenlijk vergelijkbaar met PMA maar wel goedkoper. Net als Interpolis biedt AnderZorg ook vrije ziekenhuis keuze wat ik belangrijk vind.

Uiteindelijk komt de premie uit op 86 euro, dat is duurder dan Interpolis en voor mij dus geen reden om over te stappen. Vervolgens vertelt de medewerker me dat hij eenmalig € 25 euro mag geven als welkom cadeau. Omgerekend komt dit neer op een korting van twee euro per maand en daarmee is AnderZorg goedkoper en ik krijg hetzelfde.

Zorgverzekeraar Menzis.Ik geef aan dat ik nu wel wil overstappen. De medewerker heeft de overstap geregeld van Interpolis naar AnderZorg wat uiteindelijk Menzis blijkt te zijn. Het enige wat ik moest doen is schriftelijk aan Interpolis aangeven dat ik weer wilde overstappen. Zorgverzekeraars mogen dit maar een keer per persoon per jaar doen. Dit is zo in de wet geregeld maar dit had ik in een paar minuten geregeld via een e-mail.

Binnen een week ben ik weggegaan en teruggegaan naar dezelfde zorgverzekeraar en betaal nu minder premie dan eerst in 2015.

Voor PMA nog een advies. Stop met acties om auto’s, iPads en andere cadeaus weg te geven al dan niet via puzzels door het jaar heen. Er winnen maar een paar klanten de cadeaus die door allen worden betaald. Richt je op de zorg en maak die zo goed en goedkoop mogelijk. Een welkom cadeau kan maar uiteindelijk weet iedereen dat hij of zij die zelf betaald.

Complimenten voor de medewerker van Menzis, hij was netjes, niet opdringerig, toonde interesse en deed een goed aanbod.

Mijn zorgverzekering voor 2015 is weer geregeld en hoop er weer een jaar geen gebruik van te hoeven maken. Heel misschien belt Interpolis nog voor een nieuw aanbod….

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.