WordPress Simple Share Button Adder op homepage

Wordpress plug-in Simple Share Buttons Adder.De plug-in Simple Share Button Adder is een prima plug-in als je social sharing knoppen op pagina’s of bij berichten wilt plaatsen. De plug-in is gratis en in een premium versie met meer opties beschikbaar. Voor de meeste sites is de gratis versie ruim voldoende. De maker van de plug-in heeft zelfs een website waar je gemakkelijk een set knoppen kan genereren.

Na installeren kan je bepalen waar de knoppen wel of niet getoond moeten worden en hoe. Iets wat de gratis versie van Simple Share Button Adder niet ondersteund is het tonen van de knoppen onder meerdere berichten op bijvoorbeeld de homepage of nieuwspagina.

Door de onderstaande regel code toe te voegen aan de template wordt een set van knoppen toegevoegd:

echo do_shortcode('[ssba]');

Je kan bovenstaande code gebruiken in een loop zodat de knoppen onder ieder bericht worden getoond.

Het nadeel van bovenstaande oplossing is dat de plug-in gebruik zal maken van de huidige url en pagina titel om die door te geven aan Twitter of Facebook. Dit is vreemd want je bezoeker vind juist ‘dat’ bericht leuk en niet de pagina waar het bericht op dat moment wordt getoond.

Je zal Simple Share Button Adder moeten vertellen welke URL en titel er gebruikt worden, dat doe je door de shortcode aanroep uit te breiden met argumenten:

echo do_shortcode('[ssba url="' . get_the_permalink() . '" title="' . get_the_title() .'"]');

Bovenstaande code zal ervoor zorgen dat de knoppen de URL en titel gebruiken van het bericht waaronder ze getoond worden.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.