Wanneer moet je een nieuwe computer kopen?

Vaak wordt mij de vraag gesteld “Wanneer moet je een nieuwe computer kopen?”. Daarom dacht ik, waarom schrijf ik er geen blog over, dus bij deze.

Als je kijkt vanuit de leverancier dan zal die het liefste willen dat je na een jaar of 4 je computer vervangt. Met een luxe woord wordt dit ook wel de economische levensduur genoemd. Je hebt dan met plezier gebruik kunnen maken van je computer en als hij niet meer werkt valt hij toch buiten de standaard wettelijke garantie van 2 jaar.

Voor een leverancier zou het minder goed zijn als je na 1 of 2 jaar een nieuwe computer koopt. De leverancier zou dan het idee wekken dat zijn producten kwalitatief niet goed zijn en het maar een paar jaar uit houden.

Als je kijkt vanuit de winkelier dan zal die het liefste hebben dat je na 2 of 3 jaar weer terugkomt naar de winkel en een nieuwe computer koopt. Ongeacht of je computer het nog wel of niet goed doet. Immers dit is goed voor de omzet. Als veel mensen teruggaan binnen een paar jaar omdat de computer van leverancier a al kapot is zal de consument zeggen dat leverancier a slechte producten heeft en zelden de winkelier.

Als je het mij vraagt dan adviseer ik zo lang mogelijk gebruik te blijven maken van de computer mits je er met plezier gebruik van maakt. Stel dat je computer 5 minuten de tijd nodig heeft om op te starten, maar je vind dat niet erg, waarom zou je dan een nieuwe kopen? Houd er wel rekening mee dat als je computer ruim 3 jaar oud is en de reparatiekosten stijgen het toch interessant kan zijn om een nieuwe te kopen al gebruik je de huidige nog met plezier.

Tip: Mycom geeft 3 jaar garantie op een laptop.HP computer..

3 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.