Website scrolt niet op Windows Phone 8.1 op Apple wel

Onlangs kwam een kennis naar me toe met de vraag of ik naar zijn website kon kijken. Het probleem was dat de responsive versie niet werkte op zijn Lumia telefoon met Windows 8.1.

Ik heb dit gecontroleerd en het bleek te kloppen. Android/Apple werkt wel, maar Windows Phone 8 weigerde te luisteren. Toen maar verder gezocht en eerst gekeken of het niet bepaalde CSS was wat voor problemen zorgde. Dit bleek niet het geval te zijn.

Na lang zoeken bleek het te liggen aan de Jquery plug-in NiceScroll. Door deze te verwijderen kon er weer gescrold worden op de Windows Phone. Het vreemde is wel dat de auteur aangeeft dat zijn plug-in zou moeten werken op Windows Phone 8. Al is het wel zo dat Windows Phone 8.1 gebruikt werd op de smartphone waar het probleem zich voordeed. De plug-in is voor het laatst bijgewerkt in 2013.

Het probleem deed zich voor in het GoRising thema gebruikt in een WordPress installatie.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.