Windows 7 oplossing voor update error 80072ee2

Probleem:
Windows stopt heel de tijd met zoeken naar nieuwe updates en geeft als foutmelding aan “Error 80072ee2”. Opnieuw handmatig zoeken geeft hetzelfde probleem.

In mijn geval was oplossing 4 de oplossing nadat ik de modem opnieuw had opgestart.

Oplossing 1:
Controleer of de Microsoft update server adressen niet geblokkeerd staan in de firewall, bezoek daarvoor deze help pagina van Microsoft.

Oplossing 2:
Controleer of er geen virussen/malware aanwezig zijn op je computer met AdwCleaner, Malwarebytes of Kaspersky Rescue disk.

Oplossing 3:
Voer System File Scanner uit om de systeembestanden van je Windows installatie op consistentie te controleren, bezoek daarvoor deze help pagina van Microsoft.

Oplossing 4:
Het kan wel eens voorkomen dat de DNS instellingen van je Windows installatie zijn aangepast waardoor de update server van Microsoft niet meer gevonden kunnen worden. DNS is de functionaliteit die een domeinnaam omzet naar een IP-adres. Alle servers op internet communiceren met elkaar via IP-adressen. Een verkeerde omzetting van domeinnaam naar IP-adres kan dus voor problemen zorgen.

Met onderstaande commando’s reset je de DNS instellingen zodat deze weer opnieuw opgevraagd worden bij de modem. Als je een vast IP adres gebruikt voor je computer zal deze wel gewist worden dus schrijf deze op.

Kopieer de tekst tussen “Begin bestand” en “Einde bestand” naar kladblok en sla dit op als “dns.bat”. De extensie moet .bat zijn omdat het een batch bestand is. Gebruik tijdens het opslaan ” tekens rond de bestandsnaam om te voorkomen dat notepad achter .bat ook nog .txt zet omdat dit de standaard extensie is.

Klik vervolgens met rechts op het bestand en klik op de optie “Uitvoeren als administrator”. De commando’s worden uitgevoerd en de computer wordt opnieuw opgestart.

— Begin bestand —
@Echo on
pushd\windows\system32\drivers\etc
attrib -h -s -r hosts
echo 127.0.0.1 localhost>HOSTS
attrib +r +h +s hosts
popd
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns
netsh winsock reset all
netsh int ip reset all
shutdown -r -t 1
del %0
— Einde bestand —

Bron: Sevenforums.com topic

Oplossing getest op:
Windows 7

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.