Windows 8.1 vernieuwd Outlook en e-mail kwijt

Probleem:
De computer met Windows 8.1 werkt niet meer goed en je maakt gebruik van de “vernieuw” optie die geïntroduceerd is in Windows 8. Hierdoor wordt Windows opnieuw geïnstalleerd. Na vernieuwen blijkt dat Outlook er niet meer is en de e-mail ook niet meer.

Oplossing:
Als je de “vernieuw” optie gebruikt worden alle programma’s die je na installatie hebt geïnstalleerd verwijderd. Eigenlijk gaat de computer terug naar het tijdstip dat je hem voor het eerst hebt aangezet. Apps die je via de Windows Store hebt gedownload worden wel automatisch opnieuw geïnstalleerd. Deze zijn gekoppeld aan je Microsoft account.

Wanneer Office op een later tijdstip is geïnstalleerd zal dit na vernieuwen niet meer aanwezig zijn op de computer. Dit zal je opnieuw moeten installeren. Je persoonlijke bestanden zoals documenten/afbeeldingen staan nog wel op dezelfde plek maar ook je e-mail in Outlook ben je kwijt. Zelfs na het opnieuw installeren van Office kan je niet bij jouw oude e-mail.

Tijdens het vernieuwen kopieert Windows je oude profiel naar de map C:\Windows.old. Ga naar de volgende locatie toe: C:\Windows.old\Users\<< JOUW NAAM >>\AppData\Local\Microsoft\Outlook. Hier vind je het PST bestand waarin al je e-mail zit. Kopieer dit bestand naar het bureaublad.

Open nu Outlook en stel jouw account opnieuw in. Importeer daarna het PST bestand dat je op het bureaublad hebt geplaatst. Klik hiervoor op Bestand > Importeren & exporteren > Gegevens uit een ander programma of bestand importeren en volg volgende stappen.

Outlook werkt nu weer en je hebt ook toegang tot je oude e-mails.

Oplossing getest op:
Windows 8.1 die terugging naar 8 en Outlook 2007

4 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.