Internet Explorer is traag door Shockwave invoegtoepassing

adobe_shockwave_playerProbleem:
Internet Explorer is traag met het laden van de meeste websites. Het gebruiken van meerdere tabjes naast elkaar vertraagd het alleen nog maar meer.

Het uitvoeren van Internet Explorer zonder invoegtoepassingen, ook wel add-ons genoemd, lost het probleem op. Voer hiervoor het volgende commando uit “iexplorer -extoff” via “Start” en dan “Uitvoeren”. Dit commando is puur ter diagnose. Sommige invoegtoepassingen zijn van toegevoegde waarde zoals antivirus beveiliging en het snel in kunnen bekijken van PDF bestanden in de browser. Dus waarom zou je zonder invoegtoepassingen Internet Explorer willen gebruiken.

Oplossing:
In mijn geval vertraagde de Shockwave invoegtoepassing het laden van de websites. Deze invoegtoepassing kwam twee keer voor in de lijst. Door deze te verwijderen werden de websites weer  normaal geladen.

Verwijderen kan via het “Configuratiescherm” door daar te klikken op  “Software” of “Programma’s en onderdelen” (afhankelijk van je Windows versie). Klik vervolgens op “Shockwave” en op “Verwijderen”. Herstart hierna de computer.

Een andere mogelijke oplossing zou zijn om Shockwave handmatig bij te werken naar de laatste versie. Dit heb ik overigens niet getest. Zover mij bekend wordt Shockwave voor het grootste gedeelte gebruikt in spelletjes.

Oplossing getest op:
Windows 7, Internet Explorer 11

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.