memory_management BSOD geheugen probleem oplossen

Probleem:
De computer loopt op willekeurige momenten vast en toont soms de foutmelding memory_management in een blue screen of death.

Screenshot bsod memory_management foutmelding.

Oplossing 1:
Voer memtest86 uit door op www.memtest86.org de laatste versie te downloaden. Laat de test minimaal 5 keer testen. Er zijn mensen die laten hem 24 uur testen.

Heb je twee of meer geheugenrepen / geheugenstrips of hoe je het ook wilt noemen? Voer de test dan per stuk uit door de andere eruit te halen. Leg deze op een stofvrije plek waar ze niet gemakkelijk beschadigd kunnen worden.

Vind je fouten, memtest86 rapporteert deze als errors, dan weet je welke kapot is en vervangen kan worden. Wissel de geheugenrepen ook even om zodat je kan testen of het geheugen of de aansluitingen defect zijn.

Oplossing 2:
Heeft memtest86 geen fouten opgeleverd maar is het probleem nog steeds aanwezig ga dan verder met deze oplossing.

Heb je een geheugenreep? Haal deze eruit en stop die in een volgende vrije bank. Start de computer nu weer op en werk er een dag mee. Doet het probleem zich niet meer voor dan is het opgelost.

Zitten er meerdere geheugenrepen in je computer, verplaatst dan de eerste naar een vrije bank. Lost dit het probleem niet op? Verplaatst dan de eerste terug naar zijn originele plek en verplaats dan de tweede naar een nieuwe bank. Ga zo door tot dat het probleem is opgelost.

Als alle geheugenbanken in gebruik zijn haal er dan tijdelijk een geheugenreep uit zodat je toch een vrije bank krijgt. Wissel nu telkens de geheugenrepen tot dat ze allemaal een andere positie hebben gekregen.

Door het verplaatsen van hardware wordt dit opnieuw in het BIOS geregistreerd. Daarnaast kan het voor komen dat de poortjes waar de geheugenrepen ingeduwd worden lam zijn en niet altijd een goede verbinding maken.

Algemene oplossing:
Nu je de computer toch hebt open geschroefd zuig hem dan, terwijl hij uit staat, helemaal uit. Voor meer informatie zie het artikel “Computer schoonmaken”.

Oplossing getest op:
Windows 7 Home Premium, 4 GB geheugen (2x 2GB) in Medion PC

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.