Interactive Service Detection melding voor SynTPEnh.exe

Probleem:
Interactive Service Detection scherm.Iedere keer wanneer de laptop wordt opgestart komt er een pop-up op het scherm van Interactive Service Detection met de melding “Een programma dat op deze computer wordt uitgevoerd, probeert een bericht weer te geven.”

Na een verder onderzoek blijkt deze melding te worden veroorzaakt door het programma SynTPEnh.exe dat tijdens opstarten van de laptop in de achtergrond wordt gestart. Het programma maakt onderdeel uit van de driver software die de touchpad aanstuurt.

Als je klikt op bericht weergeven krijg je alleen een wit scherm, geen bericht dus. Je kan hierna op het kruisje klikken om het witte scherm te sluiten.

Oplossing:
Tijdelijke oplossing is “Later opnieuw vragen” aan klikken maar dan komt de melding na 30-60 minuten weer. Is dus eigenlijk niet echt een oplossing. De melding komt na opnieuw opstarten ook weer.

De juiste oplossing is om de driver software voor Synaptics bij te werken. Dit kan door het installeren van de laatste Overige updates van Windows of door naar de website van de fabrikant te gaan.

Tijdens het installeren zal mogelijk de oude versie van de driver eerst verwijderd worden. Na het installeren van de nieuwe software moet de laptop opnieuw opgestart worden en zal het Interactive Service Detection scherm niet meer worden getoond.

Aangezien iedere fabrikant drivers op een andere manier ter download aanbiedt of geïnstalleerd moeten worden gaat dit bericht hier verder niet op in. Via Google weet je binnen 10 minuten hoe je drivers voor jouw laptop moet opzoeken, downloaden en installeren.

Oplossing getest op:
Windows 7 op Medion Akoya laptop

Interactive Service Detection scherm voor SynTPEnh.exe.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.