Printer werkt niet meer na Windows 10 upgrade

Printerfabrikant Hewlett Packard.Probleem:
Na het upgraden van Windows 8.1 naar Windows 10 blijkt de HP Photosmart B110 alles in een printer het niet meer te doen. Deze was draadloos aangesloten toen er nog gebruik werd gemaakt van Windows 8.1.

Wanneer er een printopdracht werd gestuurd reageerde het apparaat niet. De printopdracht verdween net of dat hij nooit had bestaan. Er werd geen foutmelding getoond waarom het niet lukte.

Als je bijvoorbeeld in Microsoft Office Word koos voor afdrukken en je bekeek de lijst met printers dan knipperde de printer telkens van HP Photosmart B110 naar UpgradePrinter en weer terug.

Deze oplossing werkt mogelijk ook voor andere typen printers van HP of andere merken!

Oplossing 1:
Verwijder de printer in het configuratiescherm en start de computer opnieuw op. Aangezien het in dit geval om een draadloze versie gaat kan je deze het beste opnieuw toevoegen met de software van HP.

Deze oplossing werkte niet voor mijn probleem. In het scherm waar de draadloos printer gekozen moest worden werden er 4 dezelfde gevonden terwijl dit er maar een kon zijn. Toevoegen kon maar dit loste het probleem niet op.

Oplossing 2:
Verwijder alle software van de HP printer via het Configuratiescherm > Programma’s en start de computer opnieuw op. Download vervolgens de laatste versie van de software voor de printer. Heb je ook een HP Photosmart B110 dan kan je de software hier downloaden. Installeer de software en volg de stappen om de printer toe te voegen.

Test de oplossing uit en je zal zien dat het printen nu weer werkt zoals het hoort. Start de computer voor de zekerheid nog een keer op en druk nog een keer iets af.

Oplossing getest op:
Windows 10, HP Photosmart B110 draadloze alles in een

 

22 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.