Geen internet door kapotte Avast (rood kruisje)

Logo van Avast.Probleem:
Onlangs vroeg een kennis mij of ik naar haar laptop kon kijken. Ze had geen internet meer terwijl het prima werkte op haar Apple iPad. Al snel concludeerde ik dus dat het internet prima werkt maar de laptop niet. Na de instellingen van het netwerk gecontroleerd te hebben bleken die in orde te zijn alleen wilde de draadloze adapter geen verbinding maken.

Toen viel me op dat er bij het icoontje van Avast Internet Security een rood kruisje stond. Na een dubbele klik op dit icoontje opende Avast met de schreeuwerige melding dat de firewall niet meer juist werkte en daardoor de complete internet verbinding blokkeerde. Dit is een reactie van Avast die ik al vaker heb meegemaakt. Beetje agressief vind je ook niet.

Oplossing:
De enige oplossing die werkt in dit geval is Avast compleet verwijderen van de laptop. Start vervolgens opnieuw op en download de laatste versie van de website van Avast.

Als je een betaalde licentie hebt zal je die opnieuw in moeten voeren. Heb je de e-mail met de licentie of het licentiebestand niet meer dan kan je deze pagina bezoeken om je licentie opnieuw op te laten sturen.

Oplossing getest op:
Windows 7, Avast Internet Security met betaalde licentie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.