Kaspersky loopt vast tijdens handmatig bijwerken

Een aantal weken geleden belde mijn oom op met de melding: “mijn computer start op, maar ik zie geen beeld”. Paar dagen laten maar eens wezen kijken en het klopte zijn beeldscherm gaf aan “no signal”. Gauw even aan de achterkant gekeken bij de poorten of het een losse grafische kaart was of onboard. Het was een losse grafische kaart maar er was geen onboard dus snel even van poort wisselen om te testen of de grafische kaart kapot was zat er niet in.

Toen de computer maar mee naar huis genomen om daar de grafische kaart te vervangen. Automatisch even naar de andere hardware gekeken om te zien of er geen defecten waren maar niets gevonden. Gelukkig had ik nog een PCIe x16 kaart liggen van Nvidia. Die erin gestopt en zo hadden we weer beeld! Oude grafische kaart nog bekeken maar ik zag geen beschadiging alleen een condensator die vrij scheef stond.

Kast weer dicht geschroefd en opgestart. Vervolgens de oude AMD ATI Radeon software verwijderd en dat duurde ruim 20 minuten. Netjes opnieuw opstarten en dan op de site van Nvidia de laatste drivers downloaden en installeren. Dit ging sneller dan het verwijderen van de AMD ATI Radeon software!

Kaspersky Internet Security 2015.Ondertussen sprong ook de melding van Windows 10 omhoog, kijk je kan bijwerken naar Windows 10, doe het nu! Mooi niet gedaan en op het kruisje geklikt. Dit oh zo spannende moment (kuch) kan nog een jaar lang ervaren worden. Prioriteit was computer repareren en retourneren.

De volgende melding was van Kaspersky Internet Security die zei dat hij niet meer up to date was. Vier dagen geen definities en hij begint te schreeuwen…. Dan maar handmatig de definities bijwerken. Ga ik ondertussen iets anders doen. Zo nu en dan kijk ik even hoe ver de update is maar het gaat niet hard. Vijf minuten later staat hij nog steeds stil op 24%. Eigenlijk stond de hele computer stil, alles was bevroren of wel freezed.

Ok, het eerste wat we dan doen is de meeste succesvolle oplossing ooit: de computer opnieuw opstarten! Vervolgens opnieuw de definities bijgewerkt met helaas hetzelfde resultaat, weer een vastloper. De enige oplossing die ik toen kon bedenken was alles van Kaspersky verwijderen, opnieuw opstarten en opnieuw installeren. Zo gezegd zo gedaan. Even een tip: schrijf je licentiecode op voordat je de software verwijderd want je moet deze opnieuw invullen. Hierna opnieuw handmatig de definities bijgewerkt en nu zonder vastloper.

Mijn oom gaf aan dat er geen problemen waren met Kaspersky voordat de grafische kaart kapot ging. Zou het dan toch te maken kunnen hebben met het wisselen van de grafische kaart? Mij lijkt het sterk. Denk jij van wel, laat het dan horen via een reactie onder dit bericht!

Wil je Kaspersky Internet Security 1 jaar 1 pc afschaffen voor+/- 40 euro, bezoek dan deze Bol.com pagina. De prijs kan in de toekomst hoger of lager liggen omdat Bol.com dagelijks zijn leveranciers en prijzen bepaald.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.