GodMode voor Windows 8.1 / 10

Tijdens een upgrade van Windows 10 liep ik tegen het probleem aan dat de upgrade was vastgelopen. Na een half uur heb ik besloten de computer maar opnieuw op te starten. Het resultaat: Windows draaide de halve upgrade terug naar Windows 8.1 en ik was een foutmelding rijker. Nou is een half uur wachten vrij kort. Een zoektocht op internet vertelde mij dat er mensen zijn die ruim 10 uur wachten met de gedachte dat de computer nog iets aan het doen was voordat ze de computer opnieuw opstarten.

In mijn zoektocht kwam ik ook uit op een pagina die de GodMode voor Windows beschreef en dit klinkt toch wel heel erg spannend. Activeren was simpel, je hoeft alleen een map aan te maken met de naam “GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}”. Vervolgens verandert het map icoon in een ander icoon en als je erop dubbelklikt krijg je in een lijst alle Configuratiescherm opties. Dit is ook meteen het enige verschil in vergelijking met het reeds bestaande Configuratiescherm.

Als je een bepaalde optie zoekt dan heb je die in GodMode dus snel gevonden. Het is nou niet dat er meer opties aangeboden worden die je standaard niet ziet in het Configuratiescherm. De naam GodMode is dus spannender dan het resultaat. Sinds Windows 7 heb je namelijk ook een hele goed zoekfunctionaliteit. Je zou dus kunnen zeggen dat het een beetje overbodig is. In Windows 8 hebben ze deze functionaliteit zelfs verbeterd.

Na het toevoegen van de map kan je GodMode ook hernoemen naar iets anders wat bijvoorbeeld niet zorgt voor een kleine teleurstelling als je dubbenklikt.

Windows GodMode.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.