Website bezoeken via eigen internetverbinding lukt niet

Van de week ben ik bij mensen op bezoek geweest omdat die een aantal vragen hadden over hun laptops. Een van de vragen was waarom ze niet op de Ouderportaal website konden. Ook ik kreeg telkens de volgende foutmelding te zien “Website kan niet worden weergegeven”. Na Internet Explorer maar eens Chrome geprobeerd maar ook daar kreeg ik de foutmelding.

KPN Experia Box blokkeert internetverbinding voor sommige websites.maar eens gekeken op mijn smarthphone met 3G verbinding puur om uit te sluiten of het aan de internetverbinding lag. Ook daar kreeg ik een foutmelding te zien maar die was wel anders. Hij kon het adres niet omzetten naar een IP adres van de server waar de website op stond. Dit stond dus los van mijn smarthphone of internetverbinding.

Tussen het nadenken over bovenstaand probleem ben ik de draadloos printer opnieuw gaan instellen want deze functioneerde niet meer. Na controle bleek alles al juist ingesteld te zijn maar er kon geen verbinding gemaakt worden. Dan maar de KPN Experia Box opnieuw opstarten. Hierna werkte het draadloos printen opeens weer.

Terug naar de vorige vraag wat betreft de website. Ik ging daar toch nog eens naar kijken want het was toch wel apart. Opnieuw klik ik de knop aan om de website te openen en deze doet het meteen.

De conclusie is dus dat de KPN Experia Box op een of andere manier de website niet door wilde sturen naar de laptops. Mocht je dus ooit een website niet kunnen bezoeken op denk dan ook eens aan je modem omdat die verantwoordelijk is voor je internetverbinding.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.