Privacy in Windows 10 in een keer goed instellen

Sinds weken staan er op internet artikelen over de privacy die aangetast wordt nadat een computer is bijgewerkt naar Windows 10. De meeste artikelen kloppen want Microsoft zet standaard alle functionaliteiten die mogelijk inbreuk maken aan onder de noemer “verbeteren van de service voor onze gebruikers”.

Standaard zet ik de functionaliteiten uit voor mijn eigen apparaten en ook die van andere die ik bijwerk naar Windows 10 tenzij ze specifiek aangeven de functionaliteiten te willen gebruiken.

Vandaag vond ik het gratis programma ShutUp10 waarmee je gemakkelijk alle functionaliteiten die inbreuk maken op je privacy uit kan zetten. Handig als je vergeten bent om de privacy instellingen aan te passen tijdens het installeren van Windows 10.

Op internet lees ik ook dat Microsoft stiekem de functionaliteiten weer aanzet na het uitvoeren van updates. Dit wordt door sommige bevestigd en door andere ontkend.

Houd er wel rekening mee dat als je bepaalde functionaliteiten uitzet andere functionaliteiten niet kan gebruiken. Voorbeeld: als je niet toestaat dat spraak verstuurd wordt naar Microsoft dan kan je geen gebruik maken van Cortana. Deze functionaliteit gebruikt hiervoor namelijk de servers van Microsoft.

Vind je privacy belangrijk dan geldt het advies om regelmatig ShutUp10 uit te voeren.

Download Shutup10

Privacy beheren met Shutup10.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.