Timdehoog.nl is verhuist naar Antagonist

Timdehoog.nl succesvol verhuist naar Antagonist.Gisteren ben ik om half negen begonnen met het bestellen van het Antagonist Slim pakket. De volgende stap was het opzeggen van het abonnement bij One.com omdat dan pas het domein verhuist kon worden. Hiervoor had Antagonist een token nodig. Na deze token ingevuld te hebben werd de wijziging doorgevoerd in het SIDN register en werd het domein overgezet. Ondertussen was ik al begonnen met het uploaden van mijn website en database.

Na ongeveer 2 uur viel het mij op dat mijn website nog steeds naar het oude IP adres van One.com verwees. Het leek wel of dat de DNS niet bijgewerkt was naar het IP van Antagonist.

Toelichting DNS:
DNS staat voor Domain Name System. Aan ieder domein zit een IP adres gekoppeld. Als jij een domein invult wordt in een overzicht gekeken welk IP adres daarbij hoort en wordt dat voor verdere communicatie op internet gebruikt.

In mijn geval stond in het overzicht nog steeds het IP van One.com. Via WhatsApp aan een vriend gevraagd om te kijken of hij wel het nieuwe IP kreeg en ja hoor hij wel en ik niet. De oplossing was de modem van Ziggo opnieuw opstarten om het DNS overzicht opnieuw in te laden.

Hierna werkte de website en ik merkte dat hij een stuk sneller werd ingeladen. Dat was ook een van de redenen waarom ik weggegaan ben bij One.com. Als eerste deed ik een test bij Google PageSpeed Insights en kreeg een score van 70/100. Ik kreeg tips om meer met caching en comprimeren te doen.

Om JS en CSS bestanden sneller in te laden en samen te voegen heb ik gebruik gemaakt van de WordPress plug-in Autoptimize. Voor afbeeldingen heb ik gebruik gemaakt van WP SmushIt om ze te comprimeren zodat ze sneller worden ingeladen.

Om ervoor te zorgen dat bezoekers niet telkens de complete website downloaden heb ik Leverage Browser Caching Ninjas geïnstalleerd. Bezoekers die regelmatig de website bezoeken downloaden dan alleen de gewijzigde bestanden. Als laatste heb ik WP Super Cache geïnstalleerd en ingesteld om ervoor te zorgen dat de pagina’s die opgevraagd worden al gegenereerd zijn.

Toelichting hoe een website wordt opgebouwd:
Normaal wordt een pagina opgebouwd door PHP code uit te voeren en informatie uit de MySQL database te halen. Dit wordt vervolgens via Apache webserver weer teruggegeven aan de bezoeker en is dus een continu herhalende taak.

De continue herhalende taak wordt dus maar eenmalig uitgevoerd. Alle bezoekers krijgen het resultaat van deze herhalende taak wat stukken sneller werkt dan telkens de pagina te moeten genereren.

Zoals in de verhuis aankondiging ook al was aangegeven heb ik ook een SSL certificaat gekocht bij Antagonist waardoor de website voortaan bezocht kan worden via https://www.timdehoog.nl. Dit betekent dat data die verstuurd worden van bezoeker naar website en terug versleuteld zijn. Hiermee heb ik een stap vooruit gezet in de beveiliging. Google geeft hier extra punten voor waardoor je hoger in de zoekresultaten komt te staan.

Na het doorvoeren van bovenstaande wijzigingen heb ik opnieuw Google PageSpeed Insights uitgevoerd en was mijn score gestegen van 70/100 naar 75/100.

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.