Vijfde geworden bij de Haaykaant Run in Raamsdonk

Vandaag was het zover: de eerste editie van de Haaykaant Run in Raamsdonk en ik had me natuurlijk ingeschreven! Op de 5 km deden 31 deelnemers mee. De wind was gaan liggen en de zon was gaan schijnen waardoor het nog best warm werd.

Om tien voor half vijf ben ik ambitieus vooraan in het startvak gaan staan. Geen chiptiming dus geen bruto/netto tijd. Hoe verder vooraan hoe beter, dat is de eerste winst, anderzijds waren er niet heel veel deelnemers dus het verlies was minimaal als je achterin het vak stond. Het gaat om het idee :).

Om half vijf werd het startschot gegeven. Vol goede moed liep ik voorop, iets wat me nog nooit gelukt was en ik zelf was ook enorm verbaasd. Zo verbaasd dat de tweede loper dacht dat ik de Mercedes die aan kwam rijden niet had gezien. Nog met voldoende moed in mijn lichaam liep ik verder en nog steeds voorop. Echter was ik inmiddels al wel tot de conclusie gekomen dat ik dit geen 5 km vol ging houden.

Na een halve kilometer verder heb ik de eerste plek opgegeven en ben ik afgezakt. Het zou wel tof zijn als in die eerste 500 meter een foto gemaakt zou zijn en dat die op de voorpagina van de BN De/Stem.

Mijn goede moed en de eerste 500 meter was een niet al te slimme actie, een wijze les, want de overige 4,5 kilometers waren enorm zwaar. Het parcours was duidelijk en veilig door de vele verkeersregelaars. Om de ideale afstand te lopen moest wel regelmatig een trottoir op of af gelopen worden en ieder rondje had een leuke helling. Een rondje van 2,5 km met aardig wat bochten maar wel leuk.

Uiteindelijk ben ik op de 5e plek geëindigd met een tijd van 23:05 minuten, mijn record ligt rond 22:30 dus het was wel een kleine teleurstelling. Volgende week zondag ga ik de 6 km lopen tijdens de Clubkampioenschappen van Scorpio en mijn geleerde les meteen toepassen, met andere woorden niet als een gek er vandoor gaan!

Ik bedank de organisatie en haar vrijwilligers voor het organiseren van dit evenement. Volgend jaar weer een Haaykaant Run zou tof zijn! Ook bedank ik de vele mensen, zoals mijn ouders, die langs het parcours stonden aan te moedigen.

Voor de uitslagen van de eerste Haaykaant Run klik hier, voor foto’s hier en als bewijs mijn finishfoto dat ik hem uitgelopen heb.

Haaykaant Run 2015.
Foto gemaakt door organisatie Haaykaant Run Raamsdonk.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.