Waarom je algemene voorwaarden moet lezen ;)

Algemene voorwaarden, privacy voorwaarden, disclaimer, allemaal bekende woorden en iedereen heeft ze wel eens zien staan. Registreer je een account bij Bol.com dan moet je voorwaarden accepteren of neem je een internet abonnement af bij Ziggo dan moet je de voorwaarden accepteren. Het zijn meestal lange saaie teksten over wat een bedrijf wel en niet doet en waar je een klacht over in mag dienen of niet.

Sinds enkele jaren zijn de voorwaarden voor inwoners van de Verenigde Staten uitgebreid met een tekst waarin staat dat je het bedrijf niet als groep mag aanklagen. Een groep heeft een grotere kans van slagen. In Amerika weten veel mensen de weg naar de rechtszaal te vinden. Kennen jullie het verhaal van de poes en de magnetron?

Vrijwel niemand leest de voorwaarden terwijl je ze toch accepteert. Lees jij ze? Schud je nu hard nee of ja. Ik lees de meeste wel of scan ze om een idee van de voorwaarden te krijgen. Vooral het kopje privacy en betaling vind ik belangrijk. Ik ben ook van mening dat bedrijven ze expres lang maken zodat mensen bij het openen van de voorwaarden al denken nee hé niet weer 10 pagina’s en gauw het vinkje zetten.

Op Youtube kwam ik onderstaande Engelse presentatie van Mikko Hypponen van beveiligingsbedrijf F-Secure tegen over algemene voorwaarden. Kijken of je mening verandert over het lezen van algemene voorwaarden als je ziet waar mensen mee akkoord gaan in de film.

https://www.youtube.com/watch?v=NxMtftRyX78&feature=youtu.be&t=52m4s

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.