Derde geworden op 6 km Scorpio Clubkampioenschappen

Een week geleden schreef ik nog dat ik een wijze les had geleerd tijdens de 5 km van de Haaykaant Run in Raamsdonk, namelijk niet als een gek er van door gaan om zo met de eerste groep mee te kunnen lopen.

Vandaag heb ik die les tijdens de 6 km van de Scorpio Clubkampioenschappen in praktijk gebracht. Ik ben ergens in het midden van het startvak gaan staan en op mijn gemak begonnen met hardlopen. In de eerste kilometers lekker gelopen en een aantal lopers gevonden waar ik mezelf mee kon meten.

Continue gekeken op mijn TomTom RUNNER om te voorkomen dat ik weer te hard liep maar dat was niet het geval. Het was een leuk parcours door het bos over verhard pad. Eigenlijk wel een bekend parcours want tijdens mijn reguliere training had ik hier ook al een aantal keren gelopen. In het bos had ik ook nog de luxe van een fietser die het tempo aangaf.

Eenmaal weer uit het bos was ik blij dat ik rechtsaf mocht terug naar de baan om te finishen. Voorzichtig keek ik over mijn schouder en ik had geen achtervolger wat betekende dat is dus lekker relaxt naar de finish kon lopen. Tijdens de 1 km naar de finish wat meer aandacht gegeven aan het technisch goed lopen omdat dit minder energie kost.

Eenmaal op de atletiekbaan van Scorpio werd al toegeroepen dat ik derde was geworden voordat ik gefinisht was. De microfonist moedigde me aan met de tekst nog maar 300 meter nou was dat dus gewoon 400 meter hoor. De laatste 100 meter nog versneld om zo onder de 28 minuten te finishen op mijn eerste 6 km ooit.

Het resultaat van deze inspanning vroeg in de ochtend was een medaille voor de derde plaats tijdens de Scorpio Clubkampioenschappen. De lopers op plaats een en twee waren echte wedstrijdlopers dus die had ik nooit in kunnen verslaan. Ik ben zeer tevreden over mijn prestatie wetende dat ik de dag ervoor ook een wedstrijd had op dezelfde atletiekbaan met de onderdelen speer, discus, ver, hoog en 100 meter.

In vergelijking met de vorige 5 km heb ik heerlijk gelopen, telkens net tegen de grens van verzuring aan maar dat is niet erg. Een volgende wedstrijd is nog niet in gepland maar ik vermoed dat dit de 4800 meter van de Scorpiocross in November zal zijn. Jaren geen wedstrijden gedaan en de teller staat op dit moment al op 5.

Langs deze weg wil ik de organisatie en vrijwilligers van de Scorpio Clubkampioenschappen bedanken het was perfect geregeld!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.