Sony Reader PRS-T1 synchroniseert niet na Windows upgrade

Sony Reader PRS-T1.Probleem:
Na een upgrade van Windows 8.1 naar Windows 10 lukt het niet meer om boeken op de Sony Reader PRS-T1 te zetten. Iedere keer zegt de software dat het wel gelukt is maar zodra je dit controleert is er niets veranderd.

De reden dat het niet meer werkt is door de piraterij beveiliging die ingebouwd zit in de Sony Readers. De eerste keer dat je de reader op je computer hebt aangesloten heb je deze geregistreerd op die computer. Dat betekent dat de reader alleen kan synchroniseren met die computer.

Oplossing:
Zodra je Windows bijwerkt naar Windows 10 of een nieuwe computer koopt moet je deze registratie opnieuw uitvoeren. De enige manier om dat te doen is door de reader naar de fabrieksinstellingen terug te zetten. Dit wordt ook wel een harde reset genoemd.

Het nadeel hiervan is dat je alle boeken en instellingen op je reader kwijt bent. Na het resetten kan je de reader opnieuw registreren door deze op de computer aan te sluiten.

Voordat je de Sony Reader PRS-T1 reset naar de fabrieksinstellingen kan je het beste ook de software van Sony op je computer bijwerken via de menu optie Help.

Sony Reader PRS-T1 terugzetten naar fabrieksinstellingen:

  1. Schakel de reader uit, bevestig met “ja”
  2. Schakel de reader in, via de Power knop
  3. Terwijl de laadbalk loopt druk je de “Volgende” en “Terug” toetsen tegelijk in en houd die ingedrukt. Dit zijn knop 2 en 4.
  4. Zodra de startpagina verschijnt en links bovenin het woord “Laden” verdwijnt laat je de “Terug” knop (knop 4) los en druk je hem weer in terwijl je de “Volgende” knop (knop 2) nog steeds ingedrukt houdt.
  5. Laat nu de “Terug” knop (knop 4) los en hierna de “Volgende” knop (knop 2)
  6. Kies voor “ja” om de harde reset naar fabrieksinstellingen uit te voeren
  7. Stel de reader opnieuw in en sluit hem aan op de computer

Oplossing getest op:
Laptop met upgrade van Windows 8.1 naar Windows 10 en Sony Reader PRS-T1.

8 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.