Windows 10 problemen met printers en Dymo

Het is inmiddels een aantal maanden geleden dat Windows 10 uitgebracht is door Microsoft. Ik schrijf deze blog zelfs op mijn oude laptop die ik bijgewerkt heb naar Windows 10. Om mensen meteen maar een beetje jaloers te maken. Deze Asus laptop is al ongeveer 7 jaar oud en doet het nog prima, alleen de harde schijf is kapot gegaan in al die jaren.

Maar Windows 10 he… het ziet er mooi uit alleen jammer dat het overzicht van tegels zoals geïntroduceerd in Windows 8 weer verdwenen is. Teveel mensen konden er niet aan wennen. Microsoft…. leuk geprobeerd maar helaas, al vond ik het prima hoor.

Windows 10 introduceerde wat mij betreft 2 problemen. De eerste is de problemen met de privacy, daar heb ik al wel eens eerder dit bericht overgeschreven. Sommige zien dit niet als een probleem “ik heb niets te verbergen”. Is toch hot topic, heb je bijvoorbeeld dit artikel gelezen over verzamelwoede van de Britse inlichtingendienst?

Het andere probleem waar ik tegen aan ben gelopen is de gebrekkige ondersteuning voor printers. Van de computers/laptops die ik bijgewerkt heb geeft de printer voor bijna de helft problemen. Dit ongeacht of het een nieuwe of een oude printer is. Nou valt dit allemaal op te lossen door Windows updates te installeren of de printer software helemaal te verwijderen en opnieuw te installeren. De vraag is, kan je dit van normale gebruikers verwachten?

Voor de Dymo is het probleem nog wat lastiger op te lossen in geval van een upgrade. Je moet handmatig mappen verwijderen, in het register wijzigingen doorvoeren en printers verwijderen. De oplossing werkt maar wederom voor normale gebruikers niet te doen.

Nou blijkt dat veel leveranciers van hardware nog niet gereed zijn voor Windows 10 met drivers voor bijvoorbeeld het moederbord of grafische kaarten. Mijn tip is daarom om altijd even Apparaatbeheer te controleren (rechter muisknop Windows startknop en dan klikken op Apparaatbeheer). Staan daar nog icoontjes met vraagtekens, dan heb je nog niet alle drivers geïnstalleerd. Soms kan je gewoon de Windows 8 drivers voor Windows 10 installeren.

Mocht het upgraden van Windows 10 niet lukken door foutmeldingen of vastlopers tijdens de upgrade dan zou ik de upgrade eens uit proberen zonder randapparatuur.

Windows 10 is een mooie opvolger en ik ben benieuwd hoe het er over een aantal jaren uitziet met die continue updates van Microsoft. Ik hoor graag of jij ook last heb gehad van problemen na de upgrade en hoe je ze opgelost hebt.

6 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.